söndag 24 augusti 2014

Något speciell till CamillaInnan semestern finns det ju massor att göra. och precis i all detta ramla frågan in om något speciell. Alltså för den där frågan har vi alltid tid. Men så mycket speciell saker finns inte. Vi är 6 vanliga, anspråkslöse snälla marsvin. mat ha vi 2 gånger per dag, massor hö och vatten. så det är lugnt och inte alls jobbig med oss. men det finns kanske liiiiiite saker man måste veta ändå.

Antonios: Jag är inte för långsamt, tjejerna är bara för snabbt. Så om du ibland  skulle kunde hålla fast en tjej till mig....

Maria: Maten helst framför min näsa och inte som matte som sprider allt ut i buren så att jag måste röra mig. Det är jobbigt och jag har det gärna lugnt.

Klara: Allt extra mat från Lucia gärna till mig. Jag är liten och undernärd!

Maja: maten gärna överallt, jag älskar att röra mig och jag tycker om eluttaget, för att snygga till min päls. Här hemma har matte tyvärr satt marsvinssäkringar i alla eluttag.

Tabea. Antingen förklara du för Antonios att han ska håller tassarna borta från mig eller  hjälper du mig att han inte kommer för nära.

Lucia: Jag ha kligröt  varje kväll och jag älskar att dricka ut en vattenskål. Jag tycker inte om mina cystor och jag tycker om lillhusse. Du skulle kanske övertala matte att han behövs nära hos mig. Alternativ vet du någon som kan ta över hans part med en puss på nosen varje morgon?

Annars gillar vi zucchini, gurka, fänkål, selleri och ibland paprika. På kvällen får vi morot och kornkross. det håller hela natten säger matte. ok morot brukar håller sig ibland till frukosten men resten....

Vi brukar ha en liten mapp med allt mögligt med oss inkl. pengar till oväntade besök hos tanten i vit.  dessutom undra vi oss vad det finns för djur i hushållet. en gång blev vi skickad på semester och ingen berättade att det fanns hund där. vad pinsamt det var när vi kom fram och upptäckte att vi glömde hunden.
ja det var i storsätt allt som man måste veta. Jo en sak vi ha en liten svart vit tygätare i gruppen. Så ingen tygsaker till oss. Han käkar bara upp de. lite orättvis tycker vi är det. han busar och vi måste lida!
Men som sagt vi är anspråkslös och sprider mycket glädje omkring oss.

Hälsningar
Antonios
Maja
Lucia
Klara
Tabea och
Maria

2 kommentarer:

  1. Ja tur att Camilla kan ta dem för här är det fullt och massor på gång. Förstår inte att så många vill bli av med sina marsvin samtidigt......Kan berätta att de gillar vitkål jättemycket! Det får de alltid hos mig men jag tror inte de får det hemma! De är väldigt snälla! Älskar kornkross och kli men lämnar morötterna.....

    SvaraRadera
  2. De kommer få en egen, tillfällig hage i vårt gamla sovrum som ligger innanför köket och som har använts som pojkrum för ett tag sedan. Precis utanför dörren finns kylen med alla grönsakerna... :-) Vitkål är standard i grönsaksgivan. Kornkross finns en halv säck. Kli... ska det vara i grötform eller torrt? Ekologiskt kruskakli ingår i kligröt här även lite vetegroddar och några havreflingor. Gräs? Är det någon som är känslig i magen?

    Jag kommer behöva plugga in vem som är vem. Anotios, vet jag ju. Och Lucia då... Sedan är det inlärning som krävs :-D

    SvaraRadera