lördag 7 september 2013

För två veckor sedanFör två veckor sedan berättade husse att han fixade en ny grej till kameran. Självklart passade matte på att hon också ville ha något nytt. Till exempel är Wildas tiggarsten fortfarande tomt... Dessutom kommer säkert något ihåg den där lilla  honan från marsvinshjälpen. Nu är hon säkert flyttklar.

Matte och husse pratade länge om det och till sist skrev matte till marsvinshjälpen. M. är jätteduktig och berättade att det fanns en lunkarydam som gärna ville flytta. Till sist satt matte med två kort i handen och såg helt förtvivlad ut. Vem ska hon välja? Det hjälpte inte att hon hörde från andra håll att det fanns en tredje tjej. Men, men där fick matte ingen kontakt.

Lillhusse fick hjälpa till. Innan dess ringde matte till husse och klagade jättelänge. Men hon hittade en lösning. Husse fick välja marsvin! Lillhusse satt framför korten och han hade inte alls samma problem. Han tittade på båda korten och sen en gång till på lunkaryn och började sjunga "salig Maria". Tja tänkte matte då har vi valt marsvin och skrev till marsvinshjälpen.  Hon berättade det också för husse: Nu har vi valt marsvin!

Nästa morgon förberedde matte och lillhusse den där konstiga extra buren. Vi tycker inte om den och funderade på vem av oss skulle sitta där. Och precis som dagen innan löste lillhusse problemet. Han är duktig på att lösa problem har vi märkt.

Husse kommer hem och matte tittar i transportboxen? VARFÖR är Maria tvåfärgad?  Dessutom har hon tre ögon och fyra öron. Hela vägen från garaget till hemmet funderade matte tills hon kom på lösningen. Ibland är matte lite långsam. Husse hade valt marsvin, precis som han skulle göra. Och han valde båda! Trots att matte hade sagt att hon och lillhusse hade valt lunkarydamen. Vilken överraskning det blev!

Vi här hemma blev inte så vidare glada. Två munnar mer att dela hö och gurka med, men nu visste vi som skulle bo i extra buren. Det var ju bra att dom inte skulle bo hos oss. Den stora glädjen dröjde till söndagen. Då försvann först tjejerna och sen vi så småningom.

Hur det gick till att vi flytta ihop vill vi verkligen inte berätta. Det var jobbigt och vi bråkade jättemycket. Vi fick använda förstahjälpen-lådan och Matte drack hinkvis med lugnande tee. Ok det stämmer inte riktigt, men vi kan ju inte berätta att vi allihop tyckte bättre om maten än om de nya damerna eller att det tog upp till två timmar innan Antonios upptäckte att han fick två nya flickor. Vi kan inte heller berätta att han lyckades hoppa på Maria först efter 6 dagar och då var det ett misstag. Hon backade ut ur en återvändsgränd och han råkade sitta i närheten. När han var klar med förberedelsen satt hon redan i andra änden av buren...

I alla fall är vi nu 6 stycken som bor här. Tabea är vår minsting och hon hämtade mat ut mattes hand igår för första gången. Maria vill fortfarande inte men hon kommer till maten när matte sitter bredvid och dessutom får matte se hennes fantastiska ögon.  Hon är lugn och jättesnäll.

Tabea gör allt för att leva upp till sitt namn. Det betyder gasell och passar bra. Det finns ingenting i buren som hon inte ha klättrat på. Upp på andra våningen direkt och en promenad på burkanten försökte hon också.  Vi kommer ha mycket glädje med henne tror vi.

Hälsningar
Antonios (chefkastrat), Maja, Klara, Lucia, Maria Teresa och Tabea 

1 kommentar:

  1. Bra att min feta Lunkatant får lite motion. Två halvsyskon till lilla har flyttat. De var så lugna när jag satte dem i sina nya mattars händer så man undrar hur det gick till!Hela bunten har suttit lika mycket på hustak som på golvet. 10 st var de!

    SvaraRadera