söndag 5 januari 2014

vårt hjälte

Mycket har hänt under den sista veckorna. Jag kom inte in i bloggen. Idag tittade min man på den och hittade lösningen inom 2 minuter...

Antonios och Maria är kära. Han flyttar sig frivillig ur hängmattan när hon kommer. Hon tvättar honom på näsan.  Han blir rädd då och vet inte om han tycker om det eller inte. Trots allt finns de bara tillsammans. Ibland upptäcker han att hon är en flicka, men på något sätt vet han vad hon tänker angående killar. Så hon blir inte uppvaktad. Om han skulle ha sånt behov går han till någon annan. Men i dagsläget vet alla hur han funkar och att han inte riktig vet vad man kan göra och framförallt vilken sida.

Sist när vi klippte klor hade vi 4 marsvin som tyckte det var jobbigt. Matte var besvärlig, men jag fick klippa klor. Utom Klara. Hon korsade klor. Antonios sjöng för glada livet och visade hur duktigt han kan strida emot och hur högt han kan protestera. Nummer 6 tycker att han är fantastiskt och gjorde likadant.

På den dagen föddes en ny affärsidé hos de båda. Maria lärde sig att gnaga på buren, trappan, huset och golvmattan. Antonios lärde sig att gnaga på hängmattan, handduken och bilen.

Han lärde sig att det är ofarligt när en strumpa kommer flygande eftersom man får inte gnaga på tyg. I stället springer han runt med strumpan på ryggen. Hon lärde sig att man inte ska gnaga på tyg när matte är i närheten.

En sak har de  i alla fall gemensamt. Det är rädslan för allt som bara har två ben. Han kan svimma, men det gör inte hon. Hon vet att hon är ett flyktdjur. Den biten kommer han däremot inte ihåg. Medan hon gömmer sig eller alternativ inte alls visar sig när vi har främmande.

Jag jobbar just nu med hennes flyktinstinkt. Daniel vill ju så gärna klappa sina marsvin. Men det är en lång väg dit. Under den dagliga gurkrundan äter Maria i dagsläget en bit gurka (om det är en bra dag). Förresten har Antonios också börjat  bita folk. Gissa varifrån det kommer. Som sagt de passar väldigt bra ihop. Han kan faktiskt lära sig nya saker. Kan man tänka sig det? Allt i all kan jag säga att det skulle räcker för dem att de bara har varandra. Resten behövs inte. Men det tycker inte matte. Jag tycker det är lagom med  Antonios och 5 flickor.

Och här har vi några kort på kärleksparet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar