torsdag 20 december 2012

Julen är härAlla är glada, man får presenter och hela huset är pyntat. Det finns julgranen som man kan provsmaka om man är snabbt eller har tur. Utanför fönstret ligger snö och matte baka och det ligger lite hemligheter i luften.

Men vi får tyvärr en bedrövlig jul. Presenten finns fortfarande inte hemma och dessutom ska vi strax efter jul åka till pensionatet Märtha. Vi bruka kalla det så eftersom Märtha kan man bara inte glömma. Matte säger vi åker till marsvinshjälpen men eftersom matte pratar om hundkex till Märtha annars bli Märtha inte glad.

Vår present är så fantastiskt att vi inte kan prata om det annars bli vi ledsen. I alla fall efter julen åka matte och husse i väg och hämtar presenten. Vi däremot får inte flöjla med trots alla mögliga och omöjliga försök.

Till och med Lucia har blivit projekt till hela familjen. Antonios är jätteglad att han nu för tiden kan jagar och bita henne dygnet rund och inte bara några minuter per dag. Maja funkar som siren när Antonios närmar sig Lucia. Hon låter så fruktansvärt att matte kommer springande! Wilda kastar sig med dödslängtan emellan Antonios och Lucia. Klara tar över med att bita när Toni är klar och vad gör han? Han ser väldigt oskyldigt ut.

Matte är inte als glad över vårt lilla projekt eftersom hon ska packa och fixar massor av grejor och dessutom är en förkylning på gång. Listan på kylskåpet är kilometer lång säger hon. Hon har varken tid till julen eller förkylning. Sist när vi såg henne letade hon efter fin kjolen som måste med på resan.

Det finns i alla fall en sak som är absolut säkert. Den här gången kommer hon inte springer rund med vinterjacken och vinterskor på stranden när det är över 20 grader! Till stranden går dom säkert, men det är inte varmt. Och till alla kära läsare som tänkte frågar husse efter väderleksrapport säger vi så här: Om han pratar om regn hela veckan och kalt. Då är det bra att ha solkräm och badkläder i bagaget! Matte säger det är inte roligt att sitter med vinterkläder på stranden skärmskild när din granne badar!

Nu önskar vi alla en fint jul med presenter och provsmakning av granen.  Och vi önskar gott nytt år och glad påsk. Ack nej då är vi hemma igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar