lördag 14 januari 2012

Till Malin

Hej Malin!

Matte berättade att hon pratade med dig igår. Jag tycker det var bra men jag har också mina synpunkter på berättelsen. Först och främst vill jag bli 10 år minst! Jag vet vad matte säger och jag vet också att jag ska räknar med sista vintern och inte vet jag vad allt. Men det kan hon glömma. Nu är matte äntligen dresserad och gör allt vad jag vill. Då lämnar jag väl inte paradiset. Nej du, jag är inte korkad!

Att jag hade den där urinstenen vet du ju och jag fick den inte tillbaka. Varför försvinner alltid mina grejer? Sen blev jag avmaskad och föra veckan hade jag en ögoninflammation. Jag fick åker till veterinären, men du var tyvärr inte där. Jag fick träffa någon annan. En kille! Jag tycker  inte om killar! När matte var förkyld och husse skulle stödmatta mig, åt jag ingenting. Matte fick komma till skrivbordet med över 39 grad feber. Då tog jag nådig en elefant.

Stödmat får jag en gång per dag. Och det är kul. Jag sitter på skrivbordet och äter där. Just nu har jag en 3 olika saker där. Kligröt, morot och 1 elefant. Och det är jag som bestämmer vad jag vill äta först!  Så håller jag också min vikt (mellan 920 och 950g) och matte är glad. Lite trött är jag tyvärr ibland. Jag sover mer än vanlig säger matte, men jag ligger fortfarande mitt i vägen. Det har jag inte glömt. Annars är jag lite glömsk ibland. Jo och min hörsel, men därför har jag matte. Hon har ju bättre hörsel än jag!

 Att får bestämma är också viktig för mig! Till exempel när jag fick dom där ögondropparna. På morgonen vill jag ha den på fåtöljen i vardagsrummet och på kvällen på skrivbordet, på toaletten! En gång försökte matte ger mig den när jag bara satt på skrivbordet, bredvid toan. Jag blev så arg. Matte säger att jag ser söt ut när jag är arg. Jag är arg och matte skrattar över mig.

Förresten måste jag väl berätta hur min dag ser ut. Jag bestämmer här i huset och matte betjänar mig! Alltså på morgnar kommer matte in till oss. Hon väcker mig och jag bli klappad lite. Sen kommer matsignalen och jag sitter framför gallret och väntar på mat. När matte kommer ställer jag mig på bakbenen. Jag får alltid första matbit när jag hänger över gallret. Magen visar mot köket! När jag har ätit på det springer jag till min återsamlingsplats. Där vill jag ha frukost. Efter frukosten sitter jag i min bil och äter hö. Lite senare kommer matte med gurka. Jag bestämmer var jag vill äter den. Matte åker till jobbet och jag sitter bland marsvinen och väntar att hon kommer hem.  Första vägen är alltid till oss och jag flirta lite med matte. Sen får hon vila lite efter jobbet.  Ibland vill jag sitta på mattes arm innan kvällsmat. Så om matte hör mig skriker innan kvällsmatten då vet hon att jag är ensam.

När det är matdags får jag igen första matbiten. Sen väntar jag på den roliga delen. Mata hämtar mig på skrivbordet. Först måste hon knacka på dörren, sen på buren och sen måste hon fråga om jag vill taxi. Det vill jag! Vi går till vågen och sen till skrivbordet. Efter stödmatten flirta vi en stund och sen går jag själv tillbaka. När jag är hos marsvinen igen får vi hö och vatten (vi får det 2-3 gånger om dagen) och matte får sova. Som du ser bli jag väl omhändertagen.

Hälsningar Wilda
1 kommentar:

  1. haha helt underbart att läsa.
    Bra att du fostrat matte ♥
    phuss på nosen

    SvaraRadera