söndag 25 mars 2012

Sjukhuset är öppet

Då har vi först Wilda sedan 3 dagar tillbaka med sitt öga. Och nu får hon sällskap av Flora. Flora kom inte till kvällsmaten och jag tyckte att hon var lite rundare än vanligt. En liten snabb kontroll visade ingenting. Ok hon biter när man rör magen, men biter gjorde hon ju alltid.

Flora hamnade på Wildas toa och för säkerhets skull fick hon minifom. Sen forskade jag på nätet och upptäckte att gaser i magen finns också hos marsvin när magen är mjuk. Då fick jag panik och ringde till Monica. Nu är jag lite lugnare. Men damerna får väl turas om att sitta på skrivbordet. Den ena får minifom och vatten och den andra får ögondroppar och elefanter.

Wilda tar allt frivilligt, jag måste bara bråka med henne så att hon inte kliar sig i ögat. Med Flora måste jag bråka att hon äter minifom. Och i morgon bitti får vi väl ringa tillbaka till veterinären. 

Jag funderade först om jag skulle ta båda samtidigt, men Wilda går ju hem raka vägen. Flora irrar först rund i bostaden. Det är bra eftersom hon ska röra sig. Och det gör hon inte i buren. Just nu funderar jag om jag ska öppna en avdelning för sjuka marsvin men tyvärr sitter damerna inte på samma våning.

Jag själv vandrar mellan marsvinsrummet och resten av bostaden och hoppas att Flora klarar sig. Om hon inte äter kl 22.00 bjuder jag henne på critical care. Och nej jag vill inte ha något sjukhus här, jag är desperat.

1 kommentar: