tisdag 20 maj 2014

Mästarkok Antonios presentera: Maskrossylt



 Maskrossylt

 
Ingredienser
4 dl vatten
5 dl maskrosblomblad (bara de små gula blombladen!)
5 dl syltsocker
1 tsk rivet citronskal

Tips
Receptet ger ca 5 dl marmelad.

Gör så här
1. Koka upp vattnet och häll det över de gula blombladen. Låt dra i ca 20 minuter.
2. Häll blomblad och vatten i en nätsil, placerad över en tjockbottnad kastrull. Tryck ut så mycket vätska som möjligt ur blombladen med baksidan av en sked.
3. Blanda vätskan med socker och koka upp. Låt sjuda i ca 2 minuter eller tills sockret har löst sig.
4. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner citronskal. Skumma noga.
5. Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut direkt och förvara svalt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar