måndag 22 oktober 2012

Om semester och lite annat som är viktig för migSom ni alla vet åkte vi på semesterresan. Semester betyder att man lämnar sin älskade bur, gör en långt bilresan och flyttar till sist i en mindre bur. Dessutom försvinner matte och husse och man har bara främmande människor omkring sig.  Och till sist vet man inte om dom kommer över huvudtaget tillbaka. För att matte inte skulle glömma oss bet jag henne i fingret som sista hälsning. Så mattes sista ord var väldig betydelse och jag hoppas att det dyker upp i världshistoria så småningom. Och här kommer mattes stora sista ord: ”AJ”

Tyvärr måste jag också berätta att det var en bra vecka. Vi hade det faktiskt roligt och vi träffade/hörde några snälla marsvin som bodde där. Matte hade det också rolig, men dom hade väl mer stress än vi hade det.  Matte är flygrädd(mer får jag inte säger) och därför kom dom hem lite senare än planerat. I alla fall kom dom tillbaka och Wilda ramlade nästan ut buren. Jag var lite tveksam på dom främmande som hälsade på. Efter en vecka hade jag lite svårt med att anknyta till matte. Men, men vi hamnade i transportboxen och åkte helt enkelt hem.
Wilde behövde en dos matte mitt på E4 och det fick hon. Alla som känner till Wilda, vet vilken röst hon har. Så länge ville matte inte vänta och Wilda fick sin dos matte. Strax efter Söderhamn hade 4 stycken av oss bestämt sig att dom hade åkt bil färdig. Tyvärr tog det fortfarande en lång stund innan vi kom hem.

Hem kände jag igen. Glad blev jag dessutom och matte fick klappa mig! Hoppsan. Dumma mig! Ni ser vad som kan hända när man bli glad. Så kärra vänner akta er för att bli glad.

På eftermiddagen åkte matte och husse för att handla till oss och sig själva. Dessutom kom dom hem med 3 meter vaxduk. När Wilda var klar med att kasta allt hö från sängen och tigger sen om nytt hö gick hon till matte.

Tillbaka kom hon med stora nyheter!

1.      Inget tält mer till henne!
2.      Skrivbordet är borta
3.      Vi ska flyttar!
4.      Vi får en ny bur.   

Tack och lov lyssnade vi inte på henne. Men vi ska få en ny bur. Och en ny bur betyder också att vi flyttar till arbetsrummet. Matte ska kasta vår gamla bur. I den har bott marsvin över 6 år säger henne och ingen ville ha den. Allihop har vi testat våra tänder på kanterna och vi ha också gaggat på trapporna och golvmattan. Vi ha kissat på allt som man kunde kissa på. Men jag ska våga ett försök!

Trevlig hem till salu!

Här har bott stora personligheter. Jag! Sune Raket och Bruno P. Buren är 2 meter lång och har 4 våningar.  Det finns trappor mellan alla våningar. Eftersom vi har tränat våra tänder på allt och kissat på allt har det här hemmet stort personlighet. Här föddes Eugen på taket, här träffade Bruno P sin stora kärlek Flora, här gick Sune Raket bort och här bor jag just nu! Alltså om någon vill ha den, så är det bara att kommer hit och hämta sen. Matte bjuder på kaffe och nybakat kaka! Jag ska förbereda henne skonsamt!

Hälsningar Antonios Vattenflaska


Tyvärr är kortet redan 2 år gammalt. Jag hittade inget nytt och matte vill jag inte fråga.


1 kommentar:

  1. Va spännande det ska bli att få se den nya buren! Jag tycker om den gammla också, den påminner om den som vi hade förut fast den var det inte några praktiska ramper på.

    SvaraRadera