måndag 26 november 2012

Lucia och rekommendation av veterinärenIgår hämtade vi upp transportboxen och matte packade en liten väska till Lucia. Sen fick Lucia hoppa in i transportboxen. Efter en lång stund med många funderingar tänkte vi att Maja skulle åka med. Men allt blev lite annorlunda. Antonios var ute och tog en promenad. Nu vet ju alla hur lat han kan vara, så han valde den enklare vägen (trodde han) in i transportboxen. Ja varför inte. Han upptäckte för sent sitt misstag, men nu var det försenat. När vi satt hos veterinären hade vi 2 marsvin som låg hoppressade mot en vägg i boxen och resten (3/4 delen) var tomt..

Lucia fick komma ut och träffade nya människor. Hon kan verkligen sitta lugnt, men den här gången var hon bara rädd. I alla fall talgkörteln togs bort. Så hon var lite upptagen, Antonios var också upptagen. Han satt i transportboxen och sörjde sitt misstag. Jag själv letade efter omväxling och började baka julkakor. Tiden tills telefonen ringde var väldigt långt tyckte jag-. Men till sist fick vi springa till bilen och åka iväg. Med hem fick vi en liten rekommendation till oss och Lucia.
Rekommendation från veterinären för Lucia efter operationen idag:” Det kan säkert sträna lite i såret i början. Se till att hon håller sig lugn, men det kan vara bra om hon kommer igång att röra sig lite kontrollerat
Vi var hemma 15 minuter och Lucia var på såret 4 gånger och hon hittade en plats där och kunde sitta utan att vi såg henne. Så matte samlade in damen och vi satt 2 timmar på soffan. Lucia fick gå tillbaka med hotet över sig att hon hamnar på soffan igen om hon gnager på såret. Det fungerade faktiskt. Men nu började Lucia röra sig kontrollerat. Dessutom öppnade Maja stängslet till Lucias hörn och dessutom fick Wilda ett nytt jobb från Lucia. Wilda tog det med glädje och började direkt gnaga på Lucias sår.  Dags för nästa besök i källaren, men den här gången hämtade vi den gamla vanliga gallerburen upp. Lucia fick flytta in där.
Det första vad hon gjorde då var att flytta upp på taket. Till vattenflaskan kan man också bara gå över taket! Det sista vad vi såg igår var resten av marsvinen som tog kvällspromenaden förbi Lucias bur och en Lucia som tronade på taket. Det första vag jag såg i morse var Lucia på taket och en Antonios som försökte kommer in där. Hon har definitivt bättre mat där än han utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar