måndag 5 november 2012

Vi har flyttat! (del1)Från och med nu är vår nya adress arbetsrummet hos matte.  Det var en jobbig kväll igår. Först försvinner saken från marsvinsrummet och ur buren, sen låter matte hela dagen och till sist måste vi lämna buren. Matte tyckte att vi kan gå själva och det gjorde vi. På vårt sätt!

Wilda raka vägen och kastar sig över maten direkt. Resten var lite långsammare och svårflörtade. När matte tittade på oss när vi satt i hallen sade hon att man kan beskriva oss med en enda mening:” E.T.s hemlängtan är ingenting i jämförelse med våra marsvins”.

Bara att vi inte ville lämna vårt kära hem och vandra i ovisshet och mörkret och dessutom utan kvällsmat det betyder ju inte att vi inte vill. Vi hatar bara nya situationer. Till sist kom vi alla fram efter en lång och livsfarlig vandring.

Vi ber dig kära läsare att ta en extra titt på Klara latmasken. Hon hittade faktiskt ett transportmedel, i alla fall halva vägen. Hon hittade också ett nytt hem efter ¾ delen av vägen. Men matte var väldigt emot Klaras nya hem. Hon babblade om en golvyta på minst 0,5 m²  och det hade Klara tydligen inte i sitt nya hem. I alla fall kunde man Klaras nya hem bära och så flyttade Klara plus hennes nya hem in till oss.

Vi tror att det kommer bli bra. I alla fall när vi har förstått att man också kan leva i buren. Just nu bor vi utanför buren och mattan är tyvärr inte särskilt bekväm. Hö finns tyvärr också nästan bara i buren. I alla fall till 3 av oss. Lucia och Wilda kan hoppa på sängen dom lyckostarna.  Den stackars resten måste tyvärr klättra in i den konstiga buren, äta och klättra ut. Att lära sig den konsten gjorde vi på olika sätt. För en av oss tog det lite längre tid, han var upptagen med att svimma. Men han kommer att lära sig att buren är ofarlig och hans nya hem. Och vi kommer också lära oss så småningom.

Förresten fanns pressen på platsen och vi har många kort på oss. Det blev så många så att vi delar upp det på del 1 och 2.  Och nu i helgen ska vi ha inflyttningsfest. Så alla kära marsvin ni är hjärtligt välkomna till oss. Matte ska fixa lite tårta åt oss!
1 kommentar:

  1. Så fint ni har fått. Där kommer ni nog trivas när ni har bott in er lite, fått upp lite tavlor och några gardiner med gräsmönster. Kanske en fåtölj eller två.

    SvaraRadera