onsdag 9 maj 2012

Att fela är manligt

Idag gjorde matte i ordning transportboxen och sen hämtade hon Wilda. Nu vet jag ju vad Wilda och transportbox betyder. Lugnt klättrade jag in (matte hjälpte till) och sen åkte vi iväg. När vi var framme och satt i väntrummet hämtade veterinären (dit åkte vi idag igen) kontaktuppgifter och Matte sade att Wilda var sällskapsdam. Ha mig lurade hon inte! Jag är sällskapsdam ähm herre.

Inne hos veterinären tog  matte faktiskt mig ur transportboxen. Ögonkontroll kände jag igen från Wilda. Så jag var jätteduktig. Jag hade ett samtal mellan killar.  Det såg ut så här: veterinären pratade och jag lyssnade. Inget hö i ögon bara ett litet sår på ögonhinnan. Matte fick också titta på det och tyckte det var så spännande. Efteråt fick jag klättra tillbaka in i transportboxen.

Där satt jag en stund medan veterinären försökta prata med någon annan. Och sen fick jag ställa upp för en tandundersökning. Och jag lyssnade på Camilla!!!!! I alla fall har jag inget problem med tänderna förhoppningsvis. Alla tänderna som man kunde se såg bra ut. Pinnen som veterinären hade i handen när han undersökte min mun tyckte jag var bra att ha. Tyvärr ville han den ha tillbaka. Och jag som gärna ville ha en trofé med hem.

I stället fick jag metacam och ögonsalva med hem. Och jag blev bjuden på en resa. Eftersom veterinären försökte ringa till Göteborg trodde vi att det skulle bli en resa till Göteborg (jag har hört att det ska finnas finna tjejer hos Eragons). Matte såg livrädd ut, men sen sade Veterinären om det blir en resan så blir det Sigtuna. Då såg Matte glad och husse fortfarande livrädd ut.

Nu ska jag bli stödmatad, äta 5 dagar metacam och förhoppningsvis är jag frisk sen. Annars blir det väl en utflykt .

När vi kom hem testade vi hur många marsvin passade in i den minska transportbox. 4 stycken blev det. Resten ville inte. Tråkmånsar! Jag satt själv längst bak. Konstigt nog var tjejerna helt galna och alla ville provsitta i transportboxen. Om dom visste vad jag har varit med om skulle dom tacka nej till transportboxen.

I alla fall har jag överlevt veterinären. Jag visade inte upp mitt finaste ljud (rrrrrrrrrrrr) och jag uppvaktade inte Wilda i transportboxen. Matte säger att jag ser ut som ”ein häufchen elend” (helt eländig) och då har hon väl rätt. Men hon ser inte bättre ut eftersom hon tycker om mig och vill så gärna veta vad jag har.

1 kommentar: