onsdag 8 juni 2011

Maja Grädnos

Maja började dagen på höhäcken.  Sen blev det lite klättring på hennes egen lekplats. Maten åt hon såklart inte på golvet, nej det blev höhäcken och hustaket. En helt normal dag för henne.
När jag träffade henne första gången satt hon i en pytteliten bur utan hus och bara lite hö som hon kunde dra över sig. Hon såg rädd ut och så liten och ensam. Jag visste inte om hon skulle klara sig.  När vi kom hem fick hon träffa kompisar och det förste som hon gjorde var att hacka tänderna mot vårt elakaste marsvin Molly som vi hade då. Maja våg 260 g!  Molly våg över ett kilo! Men båda bli faktiskt bästa kompisar och när Molly gick bort sörjde Maja henne väldig mycket. Men tillbaka till början.
Nästa dag hade vi ett hål i vattenflaska (Maja). Lite senare blev det promenader på höhäcken utanför buren och på andra våningen(vi har en 4 våningsbur). Bara för Majas skull fixade vi barnsäkringar till eluttaget. Nästan värja dag hittade hon på någonting.
Men hon klarade sig och hennes första födelsedag fick rubriken ” Åh herre gud hon har faktiskt överlevt”
Nu är hon nästan 3 år och lever fortfarande. Dessutom är hon helt frisk. Hon klättrar, springer och jagar Sune (2 gånger i månaden J ). Maja är en liten solstråle och en stor personlighet. Det skulle vara tomt här utom henne.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar