onsdag 22 januari 2014

Riktiga kompisar delar allt

Antonios och Maria delar sig hängmattan. Antonios och Klara delar sig uppgiften att jaga Lucia. Tabea och Antonios delar chefposten, eller nästan. Maja, Lucia och Klara delar sig platsen under hängmattan. Om vi ville kan vi fortsätta med listan, men vi vill inte.

Men den som är bäst att delar är faktiskt lillhusse. Han har delat hundkex med grannens hund till exempel. Eller han delade äpple med rådjuren. och då menar vi inte ut påsen! Matte och Lillhusse hänger upp äpple, rådjur plocka ner och börjar äta. Sen bli äpplet kastat i snön. Lillhusse plockar upp den och fortsätter där rådjuren har slutat.

Och här hemma delar han gurka med oss. Han provsmaka och vi fortsätter. det är ju bara bra, då vet man att maten är ätbar. Tyvärr är matte och husse inte så glad över allt som han delar med sina 4beniga kompisar. Här om dagen såg vi matte att kolla upp angående rådjur och sjukdomen. men det ände som hon lärde sig var tydligen att rådjuren hantera bäst färgerna blå och röd. Till information äpplet är röd och pulkan är blå! Vi däremot reagera mest på färgen grönt, särskild när den hamnar mellan våra tänder!








1 kommentar:

  1. Du kan nog säkert fortsätta låta Lilleman dela. Det finns få zoonoser (sjukdomar som smittar mellan djur och människa) bland rådjur.

    Här är Statens Veterinärmedicinska Anstalts (SVA) sammanställning av alla zoonoser som finns i Sverige:
    http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Zoonoser/

    SvaraRadera