Då ringde matte till veterinären och ställde in mitt återbesök.
Det var ju snällt. men måste hon berätta att jag behövde 3 dagar för att återhämta
mig från första besöket?
I alla fall är mitt öga fint igen och jag är precis som
vanligt. Tack för alla som tänkte på mig och håll tassarna för mig.
Inom de närmsta veckorna kommer vi ha en ny sida här. Den
ska heta "Mästerkock Antonios presenterar". Där hittar ni olika recept med maskros till våra
matte och husse. Och idag tänkte jag börja med honung. Jag tror nämligen att söderut
blommar redan maskrosorna. Alltså:
Mästerkock Antonios presenterar:
Maskroshonung
400 maskrosblommor
1 liter
vatten
Saft av en halv citron
1kg socker
Koka långsamt upp vatten med maskrosblommor. Sätt på lok och
låt står över natten.
Sila bort blommorna genom ett kaffefilter, silduk eller ren
linnehandduk.
Häll vätskan i en ren kastrull och blanda i sockret och
citron.
Koka upp och låt det småputtra i 15 minuter. Låt det svalna
och kolla konsistensen.
Koka upp igen och det hela gör man tills man har den önskade
konsistensen.
Vätskan hälls sedan upp på rengjorda och värmda burkar och
sätts på med lock. Sätt burken upp och när tills dom är kalt.
(Jag (matte) brukar koka upp det hela omkring 3- 4 gånger
tills jag har den konsistensen som jag vill ha. Men jag tar aldrig bara en
enkel sats.)
Det här rekommenderas!! Jag har haft förmånen att få en burk till skänks. Det var jättegott att ha till allt man annars skulle ha haft honung till; Desserter, matlagning, sötning av drycker etc.
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderasprider detta på olika vegangrupper!
// Irene