Syrénsaft
INGREDIENSER
40 st klasar blå bonnsyrén
2 liter vatten
2 kg socker
2 st citroner
50 gram citronsyra
GÖR SÅ HÄR
- 1. Lägg först syrénklasarna på vitt papper, för att ev. svarta kryp skall trilla av, och sedan i ren hink.
- 2. Koka upp vattnet med sockret och häll det hett över blommorna.
- 3. Borsta citronerna väl och skala eller riv av det gula. Dela frukten och pressa ur saften.Blanda ner citronskal, citronsaft och citronsyra i syrénhinken.
- 4. Täck över och låt stå svalt 4 dygn. Rör om två gånger varje dag.
- 5. Fyll på rena, kalla flaskor. Förvara svalt. Går också utmärkt att frysa!
Obs! Koken är lite trött och snälla titta inte på frisyren. Jag träffade matte och saxen.
Sååå gott! Min mamma brukade göra syrensaft, en höjdare på försommaren. Bonnsyren är gammaldags syren som doftar starkt, doftar mycket=smakar mycket. =)
SvaraRadera