lördag 5 juli 2014

Mästerkok Antonios presentera: Fläderblomsaft



Fläderblomssaft 


.Ingredienser
  • 30 st fläderblomsklasar
  • 3 st stora citroner
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 kg strösocker
  • 50 g citronsyra

Gör så här
  1. Lägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.
  2. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
  3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra.
  4. Häll den heta vätskan över fläderblommor och citronskivor.
  5. Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor.
  6. Förvara i kyl. (Den kan också frysas för längre hållbarhet.)


Och det viktigaste till slut:

Glöm ej att plocka maskros till oss på vägen hem!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar