fredag 10 juni 2011

Hur man äter gräs

Gräs är ett- eller fleråriga örter med kraftigt varierande storlek, och rötterna är samlade i en jämn knippa. Så står det i alla fall på Internet. Men hur äter man gräs?

Precis som med allt annat är förberedelse jätteviktigt. För mina marsvin betyder det att de varje gång när matte öppnar dörren börjar dom skrika. Ifall jag har glömt dom. Men det inte det störste problemet kan jag lova. Jag skulle aldrig glömma dom. Jag har till och med pratat med vaktmästaren att han klipper gräs bara på halva uteplatsen.

När matte kommer tillbaka genom dörren kan man höra en mindre jordbävning hos marsvinen. Det är 5 marsvin som kommer springande till marken. Wilda har lite problem och letar fortfarande utgången från buren (4 våningsbur).

När hon äntligen är på marken stoppar hon minst 10 grässtrån per gång in i munnen. Hon missade lite tid när hon letade efter utgången.

Maja däremot är missnöjd att hon måste äter på golvet. Men om hon inte får sitta på taket och äter så kan man i alla fall bära runt lite gräs.

Klara ta ett strå åt gången och har stenkoll på alla riktningen särskild mot dörren. Matte är nämligen livsfarlig. Hon väntar på dagen när alla ser att hon har rätt!

Flora och Lucia måste såklart äta på samma grässtrå. Det går inte så bra för tanterna men vad gör man inte allt bara för en god bit mat!

Chef Sune har däremot ett annat problem. Han måste dela gräs! Det är inte så lätt. Han bråka med alla som sitter framför hans näsa. Han är full upptagen med att jagar tanterna och så glömmer han att äta. Och när han är inte jagar tanterna så måste han ha koll hur mycket de äta. Han är den som få minst av gräset. Allt som sitter bakom hans rygg ser han inte och så turas tanterna helt enkelt om vem ska sitter framför eller bakom honom.

Och vad lär vi oss från Sune? Det är inte så lätt att äta gräs!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar