söndag 30 oktober 2011

Vi är faktiskt olika!


Hos oss börjar det med utseendet. Maja till exempel har lång päls, Wilda har lockig päls, Flora är brun, Sune R har svart päls och Lucia och Klara har kort päls. Men det är inte bara utseendet, vi har också olika temperament. Maja älskar att klättra och gnager på allt och för hennes skull finns det barnsäkringar i eluttaget. Matte tycker det är en dum ide att fixa sin päls där. För Klara finns så många gömställen att det inte är klokt och för Sune R finns 5 tanter. Wilda har sitt skrivbord och resten nöjer sig med buren och massor hö. Om det inte räcker så kan man i alla fall leta efter någon som man kan bråka med. Eller om man heter Lucia så kan man bita i mattes tår.

När det gäller maten så är vi också olika. Vårt största problem heter just nu Wilda. Hon äter med oss och hon står på sin älsklingsplats och tigger mat. Det finns bara en sak som matte inte tycker om. Wilda tapper nämligen vikt. Det är inte bra säger matte men vi gillar det! 3 eller 4 gånger om dagen får Wilda till skrivbordet. Där har hon en stor diskussion med matte. Matte säger att critical care är ätbar och Wilda ska äta det. Wilda provsmakar och tycker att kligröt är bättre. Till sist ger matte efter och Wilda får kligröt och en elefant till efterrätt. Sen får hon tälta en stund eller bättre hon måste tälta. Matte ville kolla hur hennes pluttarna ser ut.

Men nu kommer den här biten som vi tycker mest om! På kvällen går matte med kligröt till Wilda. Wilda sitter ofta på 2: våning och får kligröt. Jo och då skulle ni se hur olika vi är. Sune R försöker pressar sig genom en stängd dörr på 3: våning och om det inte funkar har han så bråttom att han ramlar på trappan. Lucia balanserar på ett rör, Flora sitter på taket och ramlar nästan på marken, Maja vet att matte ställer matskålen på golvet (hon är klok) och Klara klättrar på mattes hand! Hon är det oräddaste marsvinet i hela buren! Wilda däremot sitter under trappan. Det är en strategiskt viktig plats! När matte kommer med kligröt kommer vi inte förbi mattes hand. Det är orättvist! Men Wilda gillar det och njuter av gröten. Jo och när gröten är slut och matte har gått måste vi trösta Klara eftersom hon skäms över att har varit så påflugen.

Annars blev matte glad den här veckan över 3kg osaltat smör hos ICA. Mer fanns inte där, men det är en bra början. Hon började nämligen igår med den första sorten julkakor. De står just nu på balkongen och matte får inte gå ut med en kniv i handen. Degen var god i alla fall sa hon och om minst 4 veckor, eller hellre fler, får hon äntligen provsmaka. Vi misstänker starkt att det bli dom 4 längsta veckorna i hennes liv.

1 kommentar:

  1. Har inte förstått att du skriver på svenska i bloggen! Förut brukade jag spana in din tyska blogg, mest för att titta på alla fina bilder på mamma. Men det här var ju dubbelt upp! Bilder och svenska! :)

    Piiip!
    Eugen På Taket

    SvaraRadera